Recept: Indonesische Rendang stoofschotel (4 p.)
Deze keer hebben we een lekker en makkelijk herfstrecept uit de Indonesische keuken, Rendang met rijst. Snel voorbereid en dan.... lekker stoven in de anti-aanbak (steel-)pan van Primecook!
Gereedschap
Ik heb de volgende Primecook kookartikelen gebruikt:
- De Primecook 20 cm Steelpan met deksel
- Primecook 18 cm Santokumes
- Primecook 16 cm Keukenmes
Andere keukentools:
- Spatels van de kitchentoolset
Tip: Als je het rundvlees koopt, kies dan voor goed (vet)doorregen vlees, dat is beter om te stoven
Ingrediƫnten
- 1 x boemboe voor rendang Wij gebruikten kant en klaar, maar zelf maken kan ook)
- 1 kg vette rib of sucadelappen
- 400 ml kokosmelk
- 200 ml water
- 1 laurierblad
- 1 stengel citroengras (sereh)
- Een half runderbouillonblokje
- Verse koriander (als garnering, naar keuze)
- Zout en peper
- Sambal (als je het gerecht wat pittiger wilt)
Tip: Wij kochten een boemboe bij 'de Toko', erg lekker, maar kies je Rendang boemboe naar je eigen smaak
Bereiding
Stap1.
Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2-3 cm, niet te klein
Stap 2.
Doe een scheutje olie in de steelpan, verhit deze matig en voeg de boemboe toe, bak een minuut aan. Mocht je van pittig houden, voeg sambal naar believen toe.
Stap 3.
Voeg het vlees toe en schep een paar minuten om tot het vlees rondom aangebakken is.
Stap 4.
Voeg nu de kokosmelk, water, laurierblad en het citroengras toe. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe.
Stap 5.
Laat het gerecht ongeveer 3 uur zachtjes pruttelen. En ook al bakt het niet aan in de anti-aanbak steelpan, roer zo om het half uur even door.
Stap 6.
Kook rijst voor 4 personen volgens de instructie van de verpakking, serveer apart en garneer (naar keuze, als je er van houdt) met wat koriander.
Eet smakelijk!
Tip: Als je de rendang wat dikker wil, stoof het laatste half uurtje zonder deksel. Mocht de rendang te dik zijn, voeg wat water toe.