Recept: Orzo met garnalen in romige feta-tomatensaus (4 p.)
Donkere dagen, weinig tijd en toch iets smakelijks op tafel? Probeer dit winterrecept met orzo en garnalen in feta-tomatensaus. Lekker snel en makkelijk in de anti-aanbak braad- en hapjespan van Primecook!
Gereedschap
Ik heb de volgende Primecook kookartikelen gebruikt:
- De Primecook 28 cm Hapjespan/Braadpan met deksel
- Primecook 18 cm Santokumes
Andere keukentools:
- De Paperstone snijplank van Primecook
Tip: Als je geen feta lust of wil eten, vervang de feta dan door ricotta
Ingrediënten
Voor de marinade:
- Olijfolie
- Peper, zout
- Pittige paprikapoeder
Voor de saus:
- Zak grote gepelde diepvries garnalen
- Eén grote ui (of twee kleine)
- Pakje tomato fritto (neutrale smaak)
- Pakje fetakaas (of als je geen schapenkaas wil, een andere kaas zoals ricotta)
- Om op smaak te brengen: peper, zout, pittige paprikapoeder en (als je een pittigje wil: wat peperoncinopoeder)
Voor de (Orzo) pasta:
- 160 gram Orzo
- Een handjevol diepvries erwten
- Een halve rode puntpaprika in blokjes gesneden en even aangefruit
- Een half bouillonblokje om de orzo in te koken
Bereiding
Stap1.
Marineer de garnalen in de olijfolie en kruiden, laat de marinade minimaal een kwartier intrekken.
Snij de ui(en) in smalle kwart ringen. Snij de puntpaprika in blokjes en fruit deze in een aparte pan even aan.
Weeg de orzo en diepvries doperwten af en zet klaar voor als je zo de orzo maakt.
Verkruimel de feta (of andere witte kaas naar keuze) toe en zet klaar.
Stap 2.
Doe een scheutje olie in de braadpan, verhit deze matig en bak de garnalen gaar. Schep de garnalen uit de pan en zet ze even apart. Gebruik de achtergebleven olie om de ui gaar in de bakken.
Stap 3.
Voeg, als de ui gaar is, de tomato fritto toe en verwarm deze tot het begint te pruttelen. Voeg de feta of witte kaas toe, zet het vuur matig, plaats de deksel op de pan en laat de kaas rustig smelten. Roer af en toe door tot de saus een mooi romig geheel vormt en voeg dan de garnalen weer toe om mee op te warmen.
Stap 4.
Breng in de steelpan van Primecook ruim water aan de kook met een half (groenten-)bouillonblokje, kook de orzo én tegelijk de doperwten. Als de kooktijd bereikt is, giet dan de orzo af en voeg de paprika toe. Laat de orzo nog even staan zodat ook de paprika ook doorwarmt.
Stap 5.
Breng de saus op smaak naar wens.
Stap 6.
Verdeel de orzo over de borden, schep de garnalen met de heerlijke romige garnalen-tomatensaus over de orzo en serveer meteen.
Eet smakelijk!