Recept: Snelle zomerse pasta met aubergine en tomaat (4 p.)
Deze keer hebben we een heerlijk zomers recept uit het zonnige zuiden van Italië, vegetarische pasta met aubergine en tomaat. Gebaseerd op een klassiek Siciliaans pastagerecht en, zoals het de Italiaanse keuken behoort, makkelijk en snel op tafel!
Gereedschap
Ik heb de volgende Primecook kookartikelen gebruikt:
- De Primecook 28cm koekenpan
- De Primecook 24cm kookpan
- De Primecook Paperstone snijplank
- Primecook 18 cm Santoku-mes
Andere keukentools:
- Spatels van de kitchentoolset
Tip: Wil je niet vegetarisch? Bak er dan eens wat pittig gekruide kipfilethaasjes bij
Ingrediënten
- 150-200 gram pasta (bijvoorbeeld linguini of spaghetti)
- 2 aubergines, in plakken gesneden
- 1 ui, in kwart ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Pakje Tomato fritto of gezeefde tomaten
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1/2 theelepel gedroogde rode pepervlokken of chilipoeder
- 100 gram gerapste kaas naar keuze en smaak, bijv. pecorino
- Verse basilicumblaadjes, voor garnering
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Tip: Wij kozen voor wat gerijpte pecorino, maar kies de kaas die jij lekker vindt
Bereiding
Stap1.
Vul een kopje of klein schaaltje met olijfolie, verhit de Primecook 28cm koekenpan op middelhoog vuur en voeg de aubergineplakjes toe, kwast ze licht met olijfolie in en bak ze goudbruin aan beide kanten met regelmatig wisselen. Haal de aubergine uit de pan en leg ze op een bord. De olie bepaalt voor een gedeelte de smaak, maar wil je minder vet, leg ze dan op keukenpapier om overtollige olie te absorberen.
Stap 2.
Voeg in dezelfde warme pan een lekkere scheut olijfolie toe en bak de ui, knoflook, Italiaanse kruiden en rode pepervlokken toe en stoof tot de ui glazig is.
Stap 3.
Voeg de Tomato Fritto of gezeefde tomaten toe, breng op smaak met zout en peper, en laat de saus sudderen op laag vuur gedurende zo'n 10 minuten.
Stap 4.
Snij de aubergine in repen van ongeveer 1 cm en voeg toe aan de tomatensaus onder voorzichtig omscheppen, laat gedurende het koken van de pasta nog even rustig doorwarmen.
Stap 5.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en/of naar wens al dente of net iets gaarder. Giet af en voeg toe aan de saus met de aubergine.
Rasp intussen de kaas en zet deze klaar.
Stap 6.
Meng de pasta direct na afgieten met de saus en serveer op een warm bord, met de kaas en een paar basilicumblaadjes. Veel plezier met koken en....
Buon appetito!